Enjoy! Team

Op mooie dagen gaat er bijna dagelijks een ballonteam van Enjoy! Ballonvaarten het land in. Een team van Enjoy! Ballonvaarten bestaat uit een piloot en grondcrew.

Piloten

Enjoy! Ballonvaarten werkt alleen met ervaren piloten die zorgen voor een veilige ballonvaart. Onze piloten hebben een pittige studie achter de rug om hun brevet te halen. De studie bestaat uit meerdere examens. De vakken Meteorologie, Navigatie, Communicatie, Human Performance, voorschriften en Ballonvaren & Materialen worden theoretisch getoetst. Daarnaast moet de piloot in opleiding ook 2 mondelinge examens doen, Radio / telefonie (RT) en Engelse taalvaardigheid (Language Proficiency Endorsement, LPE).

Het praktijk gedeelte, dat gemiddeld uit 40 lesvaarten + minimaal 1 verplichte solovaart bestaat, wordt gegeven door een bevoegd instructeur. Het praktijkexamen wordt getoetst door een KIWA aangewezen examinator. Daarnaast moet elke piloot om het brevet geldig te houden regelmatig een vlieg medische keuring ondergaan en checkvaarten maken met een instructeur/examinator om te kijken of het ballonvaren nog veilig gebeurd.

Crew

De crew is de spin in het web, de enthousiaste crew ontvangt de passagiers voor de vaart en doen samen met de piloot en passagiers de voorbereidingen om de luchtballon vaarklaar te maken voor vertrek. Zodra de ballon is opgestegen laad de crew de achtergebleven spullen in en rijden zij met de volgauto achter de ballon aan. Het navigeren achter de ballon aan is een heuse sport op zich; Onderling houden de crewleden regelmatig sportieve wedstrijdjes om als eerste bij de ballon te zijn als de ballon weer terug op aarde komt. Zodra de ballon is geland brengen zij de landeigenaar op de hoogte van het bezoek dat 'letterlijk uit de lucht is komen vallen' en helpen zij om de ballon weer in te pakken.

Nadat alles is opgeruimd, en het landingsveld is achtergelaten alsof we er nooit geweest zijn, brengen zij de passagiers weer terug naar de verzamellocatie.

Onze luchtballonnen

De luchtvloot van Enjoy! Ballonvaarten telt 2 actieve luchtballonnen. Deze 2 ballonnen worden voor verschillende ballonvaarten ingezet.
Elke luchtballon heeft net zoals een vliegtuig een unieke kenteken. Enjoy! Ballonvaarten vaart met de PH-EJN en de PH-HUR.
PH- staat voor Holland, elk in Nederland geregistreerd luchtvaarttuig begint in de registratie met PH- De 3 letters die volgen zijn het kenmerk waarmee de, in dit geval luchtballon, bekend is bij de autoriteiten.

Elke luchtballon wordt jaarlijks, of na de 100 vaaruren, gekeurd door een erkend onderhoudsbedrijf. Bij deze keuring wordt nagelopen volgens de Europese richtlijnen en worden de veiligheidscertificaten afgegeven.
Niets wordt aan het toeval overgelaten, een ballonvaart maken is dan ook oprecht een zorgeloos en veilig avontuur.

PH-EJN

Registratie: PH-EJN
Inhoud: 105.000 cu/ft
Fabrikant: Thunder & Colt
Aantal passagiers: 2 tot max. 4 gasten + piloot
Oorspronkelijke sponsor: Fokker
Huidige sponsor: NVT

De PH-EJN is onze kleine luchtballon. Deze luchtballon wordt ingezet voor onze VIP ballonvaarten en voor les- en funvaarten. Zo gaat deze luchtballon regelmatig naar ballonevenementen
Deze luchtballon heeft een rijke geschiedenis en heeft hele speciale ballonvaarten mogen maken. Zo is de PH-EJN een aantal keer opgestegen vanuit de tuin van Paleis Soestdijk te Soest, en is deze luchtballon gestart vanaf het Rode Plein in Moskou. Ook heeft de PH-EJN recent nog boven London gevaren. Hier worden nooit ballonvaarten uitgevoerd i.v.m. het vele vliegverkeer.
In 2017 was de PH-EJN één van de 82 ballons die heeft meegedaan aan de Cross Channel World Record Fligh. Hierbij is er opgestegen in Engeland om na een ballonvaart over zee te landen in België.

Naast hele speciale ballonvaarten heeft de PH-EJN ook hele speciale gasten aan boord gehad.
Zo zijn Koning Willem Alexander, Prins Constantijn, Prins Friso en Prins Bernard van Lippe-Biesterfeld mee geweest maar hebben o.a. ook André van Duin en Pieter Bouw, oud president-directeur van de KLM plaatsgenomen in de mand van deze luchtballon.

PH-EJN

PH-HUR

Registratie: PH-HUR
Inhoud: 180.000 cu/ft
Fabrikant: Thunder & Colt
Aantal passagiers: 5 tot max. 8 gasten + piloot
Oorspronkelijke sponsor: Mercier champagne
Huidige sponsor: Veldsink Advies

De PH-HUR, ook wel 'Hurry' genoemd, is onze passagiers ballon. Met deze luchtballon verzorgen wij onze passagiersvaarten en groep -privévaarten van meer dan 4 personen.
De luchtballon komt oorspronkelijk uit Frankrijk. De eerste 6 jaar heeft deze luchtballon in Frankrijk gevaren onder de registratie: F-GHUR. Deze ballon was 1 van de 3 luchtballonnen waarmee Mercier champagne een marketingcampagne door delen van Europa hielt. Na deze 6 jaar in Frankrijk is de ballon naar Nederland gekomen en hier is de luchtballon hier onder de registratie PH-HUR ingezet.
Inmiddels is de reclame Mercier champagne verwijderd en voert de PH-HUR een verwijderbare reclamebanner van Veldsink Advies. Voor dit bedrijf verzorgd Enjoy! Ballonvaarten de ballonvaarten voor klanten en medewerkers van dit bedrijf door heel Nederland.

Als u een ballonvaart reserveert bij Enjoy! Ballonvaarten vanaf één van onze vaste opstijg locaties dan is de kans groot dat u met de PH-HUR mee vaart. Gemiddeld nemen wij 6 tot 7 passagiers per ballonvaart mee om de beleving zo exclusief mogelijk te houden.

PH-HUR met de Veldsink Advies banner