Enjoy! Team

Op mooie dagen gaan er meerdere teams van Enjoy! Ballonvaart het land in. Een team van Enjoy! Ballonvaarten bestaat uit een piloot en crew.

Piloten

Enjoy! Ballonvaarten werkt alleen met zeer ervaren piloten die zorgen voor een veilige ballonvaart. Onze piloten hebben een pittige studie achter de rug om hun brevet te halen. De studie bestaat uit meerdere examens. De vakken Meteorologie, Navigatie, Communicatie, Human Performance, voorschriften en Ballonvaren & Materialen worden theoretisch getoetst door het CBR afdeling luchtvaart. Daarnaast moet de piloot in opleiding ook 2 mondelinge examens doen, Radio / telefonie (RT) en Engelse taalvaardigheid (Language Proficiency Endorsement, LPE).

Het praktijk gedeelte, dat gemiddeld uit ongeveer 40 lesvaarten + minimaal 1 verplichte solovaart bestaat, wordt gegevens door een bevoegde instructeur. Het praktijkexamen wordt getoetst door een KIWA aangewezen examinator. Daarnaast moet elke piloot regelmatig een vlieg medische keuring ondergaan en checkvaarten maken om te testen of het ballonvaren nog veilig gebeurd.

Crew

De crew is de spin in het web, de enthousiaste crew ontvangt de passagiers voor de vaart en doen samen met de piloot en passagiers de voorbereidingen om de luchtballon vaarklaar te maken voor vertrek. Zodra de ballon is opgestegen laad de crew de achtergebleven spullen in en rijden zij met de volgauto achter de ballon aan. Het navigeren achter de ballon aan is een heuse sport op zich; Onderling houden de crewleden regelmatig sportieve wedstrijdjes om als eerste bij de ballon te zijn als de ballon weer terug op aarde komt. Zodra de ballon is geland brengen zij de landeigenaar op de hoogte van het bezoek dat 'letterlijk uit de lucht is komen vallen' en helpen zij om de ballon weer in te pakken.

Nadat alles is opgeruimd, en het landingsveld is achtergelaten alsof we er nooit geweest zijn, brengen zij de passagiers weer terug naar de verzamellocatie.