Om door een ringetje te halen/varen

Dat een vlucht met een luchtballon een onvergetelijke ervaring voor veel mensen is wel duidelijk, maar sommige passagiers gaan wel heel ver.  

luchtdoop
Traditionele luchtdoop bij Enjoy! Ballonvaarten

Vorig jaar september, bij de afsluiting van de ballonvaart, zeiden 2 passagiers tegen ons: Volgens jaar gaan wij weer mee, maar dan vanuit onze achtertuin! Je hebt wel een flinke achtertuin nodig, maar bij een VIP vaart, of minimaal 6 passagiers is het mogelijk om ‘thuis’ op te stijgen.

Dat deze passagiers woord gingen houden bleek wel, nog geen 2 weken na de ballonvaart werd het volgende Enjoy! ballonvaart ticket al gekocht voor de verjaardag en in april volgde de reservering van nog een 5 personen. De benodigde 6 personen waren bij elkaar en we konden op locatie komen en bij een bevriende boer de vlakbij de passagiers woonden opstijgen.

Dat deze vaart extra speciaal ging worden hadden wij met onze vluchtvoorbereiding ook niet verwacht. De verwachting was dat wij vanaf de startlocatie in Aerdt richting Zeddam zouden varen en daar in de buurt op zoek konden naar een landingsplekje. Aan het eind van de avond zou de wind wegvallen, maar daar was tijdens de ballonvaart nog geen sprake van.

Dat moedernatuur anders besloot bleek wel, zodra de luchtballon opsteeg ging deze mooi over Aerdt, maar wel compleet de andere kant op dan voorspeld. Nadat de luchtballon richting de Rijn bij Pannerden was gevaren draaide de wind en ging de luchtballon, met de juist voorspelde windrichting, alleen veel minder snelheid, terug langs Aerdt richting Herwen. In Herwen woonde ook een aantal van onze passagiers dus ook hun konden hun dorp mooi zien.

Vervolgens zette de ballonvaarders koers richting Babberich bij Zevenaar waar de laatste passagier zijn dorp en woning vanuit de luchtballon kon bekijken.

Of het nog niet genoeg was draaide de wind opnieuw en ging de ballonvaart opnieuw richting Aerdt! De volgploeg de normaal flink door moet rijden om de bij ballon te blijven had zichzelf al neer genesteld op een bankje aan het water om af te wachten waar de ballonvaart heen zou gaan. De verrassing was dan ook groot toen ze opdracht kregen om terug naar het startveld te rijden..

Na precies 1 uur en 10 minuten wist de piloot de luchtballon weer neer te zetten in hetzelfde veld als waar ze waren opgestegen! Dit komt in Nederland maar zelden voor dat een luchtballon weer terugkomt op de plek waar ook is opgestegen, en dan ook nog eens over alle woningen van alle passagiers!

Na de landing,  bij een boer die ook erg verrast was dat de luchtballonvaart ook weer bij hem eindigde, hebben wij de ballonvaart nog afgesloten met de traditionele luchtdoop met een hapje en een drankje.

Als afsluiting kregen de passagiers nog het Enjoy! Ballonvaarten certificaat mee naar huis als herinnering met hun nieuwe adellijke titel: Baron/Barones van Aerdt tot Aerdt’.

Dit soort ballonvaarten bevestigen maar weer hoe anders en uniek elke ballonvlucht weer is. Elke ballonvaart is anders en veel piloten kunnen zich elke ballonvaart nog voor de geest halen die ze ooit hebben gemaakt, Maar ook voor ons was dit een ballonvaart die ons extra goed zal bij blijven!

 

Pasen, de start van het nieuwe ballonseizoen

20 april 2019

 

Pasen

Ballonvaren in de zomer!

Het wordt letterlijk een warm Pasen! Dit Paasweekend is voor veel ballonvaartbedrijven de start van het ballonseizoen.

Vanaf vandaag tot eind oktober zal Enjoy! Ballonvaarten weer veel ballonvaarten verzorgen door heel Nederland. In de periode van april t/m mei organiseert Enjoy! Ballonvaarten voornamelijk in de weekenden mooie lente ballonvaarten. In deze periode is het ook mogelijk om op doordeweekse dagen te gaan ballonvaren.

Op onze website, www.enjoyballonvaarten.nl, is sinds dit jaar een agenda te vinden met een aantal mogelijke vaartdata.

Vanaf 1 juni t/m september is het hoogseizoen ballonvaren. Dit zijn de drukte maanden, in deze maanden vinden de zomervaarten plaats en wordt er bijna dagelijks door Enjoy! Ballonvaarten gevaren.

Vanaf halverwege/eind september t/m eind oktober/begin november is het naseizoen. In deze periode organiseert Enjoy! Ballonvaarten de herfst ballonvaarten. Het is altijd genieten hoe mooi Nederland er van boven uit ziet als al het blad in de mooie herfstkleuren staat. In deze periode gaat de zon alweer vroeger onder en vinden de meeste ballonvaarten weer in de weekenden plaats. Maar doordeweeks ballonvaren is zeker mogelijk!

Deze periode is vooral voor bedrijven populair om ballonvaarten met klanten of zakenrelaties te maken.

Ook dit jaar zal Enjoy! Ballonvaarten door het hele seizoen prijswinnaars van de Hét gemeentenieuws ballonvaartactie varen, hierdoor hebben wij de mogelijkheden om in de Regio Arnhem, Nijmegen en in de Liemers, Lingewaard, Berg en Dal en de Betuwe meer en sneller ballonvaarten aan te kunnen bieden om onze passagiers zo nog meer een ballonvaart op maat te kunnen bezorgen.

Wist u dat wereldwijd een ballonvaart met een luchtballon maken nog steeds in de top 3 van de bucketlist staat!?

Heeft u een ballonvaart maken nog op uw wensenlijstje staan? Wij nodigen u van harte uit aan boord van onze luchtballon!

U kunt uw ballonvaart simpel en veilig reserveren  via www.enjoyballonvaarten.nl, of bel naar 0316-700 215.

U kunt ook het contactformulier op onze website invullen: https://www.enjoyballonvaarten.nl/service-contact/

Beleef met Enjoy! Ballonvaarten een veilige en exclusieve ballonvaart en beleef een uniek uitje in eigen land!

Een luchtballon in de winter!

21 februari 2019

 

Ballonvaren in de winter
Een winter ballonvaart in de sneeuw valt onder de mogelijkheden bij Enjoy! Ballonvaarten

Een luchtballon in de winter!

Een luchtballon in de winter!? Afgelopen weken was er een grote kans dat u op de mooie winterdagen luchtballonnen zag overkomen.          

Ook in de wintermaanden is een ballonvaart maken mogelijk! Omdat ze zon dan veel minder kracht heeft dan in ze zomer is er ook sprake van geen tot nauwelijks aanwezige thermiek en is ballonvaren dus over de hele dag mogelijk, wat in de zomer absoluut onveilig zou zijn.

In de winter zijn er niet, op beperkte schaal, passagiersvaarten, maar in de winter houden ballonvaarders onderling vaak leuke wedstrijden.

In de periode van halverwege november tot halverwege maart, wanneer de reguliere ballonvaarten tot rust komen, proberen verschillende ballonvaarders onderling een zo’n groot mogelijke afstand in een zo kort mogelijke tijd te maken. Deze zogenaamde ‘longjumps’ zijn erg uitdagend omdat de luchtballon soms wel 300 kilometer aflegt en daardoor door verschillende controle gebieden komt.

Veel ballonvaarders starten vanuit Limburg om zo Groningen of Friesland te halen. De ballonvaart gaat dan via Brabant, Gelderland en Drenthe naar de noordelijke provincies. Onderweg mag de piloot niet landen en hij moet boven Nederland blijven. Als u een ballonvaart zou reserveren neemt de piloot gemiddeld 4 gasflessen mee de lucht in, dit is genoeg om 90 tot 120 minuten te kunnen ballonvaren. Er is dus altijd voldoende gas aan boord om na een uur te hebben gevaren nog een landingsplekje te kunnen vinden.

Ondanks dat het in de winter natuurlijk een heel stuk kouder is, verbruikte de luchtballon veel minder propaangas per uur, zijn de gemiddelde vier flessen toch veel te weinig voor een lange afstandsvaart. Daarom gaan er in de compartimenten, waar de passagiers nogmaals staan te  genieten van hun ballonvaart, nu allemaal extra gasflessen mee zodat sommige longjumps maar liefst 8 tot 10 uur kunnen duren!

De maximale afstand die haalbaar is, is ruim 300 kilometer!

Naast deze bijzondere ballonvaarten voert Enjoy! Ballonvaarten in de maanden van november t/m maart ook wintervaarten uit met onze luchtballon.

I.v.m. het aantal  slechtere dagen plant Enjoy Ballonvaarten niet wekelijks winter ballonvaarten in maar wij houden de meteo gegevens wel goed in de gaten en als wij zien dat er echt goed ballonvaartweer aankomt proberen wij passagiers bij elkaar te krijgen voor een onvergetelijke winterballonvaart.

Een winterballonvaart duurt gemiddeld een uur, na een uur te hebben gevaren gaat de piloot op zoek naar een landingsplek.

In de luchtballon is het niet koud, de warme branders boven de hoofden van de passagiers zorgen voor een aangename warme gloed, daarnaast voel je tijdens de ballonvaart geen wind dus is de temperatuur in de mand van de luchtballon goed te doen.

Heeft u interesse in het maken van een winterballonvaart? Laat het ons weten! Dan zetten wij u op de bel lijst voor het geval er goed weer in zicht is om te gaan ballonvaren.

Meet uitleg over de soorten ballonvaarten van Enjoy! Ballonvaarten?

Ballonvaarten

Mocht het toch niet lukken om voor eind maart een ballonvaart te maken dan kunt u desgewenst mee naar het seizoen en in het voorjaar, of in de zomer, met Enjoy! Ballonvaarten mee ballonvaren!

Elk seizoen heeft vanuit een luchtballon zijn charmes!

Luchtballon Marketing

14 februari 2018

Opvallen met uw bedrijf of product en tegelijk klanten en zakenrelaties op een uniek uitje trakteren? www.luchtballonmarketing.nl
Ballonvaren, de perfecte marketing tool.

Luchtballon marketing.

Naast passagiersvaarten voor particulieren en bedrijven richt Enjoy! Ballonvaarten zich ook op het inzetten van luchtballonnen voor marketing doeleinden

Wat houdt luchtballonmarketing nou eigenlijk in?

Bedrijven zijn steeds weer opzoek om met hun naam of product op te vallen, advertenties in bladen en kranten, commercials op televisie of een billboard langs de snelweg. Zo zijn er 10-tallen manieren te bedenken om aandacht te vragen bij de consument. Voor bedrijven is het altijd weer een uitdaging om iets ludieks en vooral opvallends te bedenken.

Enjoy! Ballonvaarten geeft bedrijven de kans om letterlijk boven de concurrent uit te stijgen. Luchtballonnen vallen enorm op en ze weten altijd de aandacht van de mensen op de grond te trekken. Daardoor is gebleken dat een luchtballon het perfecte marketinginstrument is om aandacht te vragen van de consument. 
Elke doelgroep wordt bereikt, wie kijkt er immers nou niet omhoog als er een luchtballon over komt drijven?

 

Kosten:

10 jaar uw naam in de lucht voor nog geen €30.000,-

Een luchtballon is natuurlijk enorm duur in aanschaf..!? Dat valt mee! U kunt het zo gek maken als u zelf wilt, een luchtballon waar een piloot + 7 passagiers mee vervoerd kunnen worden, helemaal in uw eigen huisstijl, kost nog geen €30.000,-! Gemiddeld gaat een luchtballon ruim 600 uur mee, dit betekend in de praktijk ruim 10 jaar luchtreclame!

Gemiddeld willen sponsoren 6 tot 8 passagiers tegelijk vervoeren, is dit aantal iets te veel van het goede of wilt u juist meer klanten tegelijk mee kunnen nemen dan is dit uiteraard mogelijk, Enjoy! Ballonvaarten past zich geheel aan naar de wensen van de klant.

 

Bent u benieuwd geworden wat een luchtballon met reclameuitingen voor impact voor uw bedrijf of product kan hebben? Op onderstaande link hebben wij de statistieken en uitkomsten van verschillende onderzoeken geplaatst:

http://www.luchtballonmarketing.nl/feiten/statistieken/

 

 

Een onvergetelijke avond voor klanten, zakenrelaties en medewerkers.

Ballonvaren is heel populair en veel meer dan alleen uw naam op een ballon zetten. Wie heeft een ballonvaart maken nou niet op zijn/haar bucket-list staan? Een bedrijfsluchtballon is niet alleen goed voor naamsbekendheid maar is ook heel handig en uniek om zakenrelaties, klanten en medewerkers een geweldige avond te bezorgen in uw eigen luchtballon. Eén ding is zeker, na een onvergetelijke avond zullen zij u zeker nooit meer vergeten!

Kortom: Ballonvaren, de perfecte marketing tool!

Heeft u interesse in ballonvaartmarketing of wilt u meer informatie? Wij nodigen u van harte uit om onze marketing website te bekijken: www.luchtballonmarketing.nl  Heeft u nog vragen? U kunt ons altijd, geheel vrijblijvend, bereiken op telefoonnummer: 0316 – 700 215.

Valentijn 2018

1 februari 2018

Met jouw Valentijn in de wolken?

Heb jij Cupido al gespot? Het is bijna Valentijn!
Neem je geliefde mee in de wolken en Cupido schiet gegarandeerd raak.

Ballonvaarten roepen altijd romantische gevoelens op. Wie droomt er nou niet van om met zijn/haar grote liefde hoog in de lucht te zweven?

Valentijn is hét moment om samen op avontuur een onvergetelijke ballonvaart te maken. Misschien is het zelfs wel een mooi moment voor een belangrijke vraag?

één ding is zeker, zo dichtbij ben je nog nooit bij Cupido geweest!

Enjoy! Ballonvaarten biedt een aantal mogelijkheden om een ballonvaart te maken. Zo kunt u meevaren tijden een ochtendvaart of een avondvaart voor €145,- er persoon. Bij deze ballonvlucht varen er in totaal maximaal 8 passagiers met mee met onze piloot, Of om het helemaal af te maken kunt u  een VIP-vaart reserveren, een luchtballon speciaal alleen voor u en uw partner, zonder mede passagiers. Het perfecte moment om even samen te zijn.

Kijk voor meer informatie over deze ballonvaarten op:  https://www.enjoyballonvaarten.nl/aanbod/soorten-ballonvaarten/

Een allround avontuur die jullie nog lang bij zal blijven.

Gaat u het avontuur aan?

Reserveer uw luxe ballonvaartticket en beleef dit liefdevolle avontuur samen met de liefde van je leven.

Reserveer uw ballonvaartticket op www.enjoyballonvaarten.nl of bel naar 0316-700 215

Genomineerd voor Spiegel & Reflex Duivense starter 2017

25 oktober 2017

Enorm verrast zijn wij dat Enjoy! Ballonvaarten is genomineerd voor de Spiegel & Reflex Duivense startende ondernemer van het jaar 2017 door het MKB Duiven!

Hoe gaaf is dat!?

Wat zijn wij trots dat wij, samen met nog 2 andere startende ondernemers, door collega ondernemers zijn opgevallen en genomineerd zijn voor deze prijs. Jullie snappen natuurlijk dat wij met een grote glimlach op ons gezicht rondlopen sinds we dit nieuws hebben gekregen.

 

Wij verheugen ons op de komende periode en natuurlijk op de prijsuitreiking in januari.

Wil je ons tijdens deze, vooral leuke, periode volgen? Hou onze website en onze Facebookpagina dan goed in de gaten. Wij zullen jullie zoveel mogelijk op de hoogte houden tijdens dit mooie avontuur!

Enjoy!

Herfstactie

14 oktober 2017

Na een  moeilijke start van oktober is de nazomer weer helemaal terug en is het weer tijd voor luchtballon varen.

De herfst is een unieke periode om te gaan ballonvaren,. Dit komt omdat de uitzichten elke dag wisselen door het veranderen van de natuur van de zomerperiode naar de herfst.

Enjoy! Ballonvaarten heeft nog tot en met zondag 15 oktober een speciale ballonvaart aanbieding. Reserveer nu uw ballonvaart voor €135,- per persoon en vaar met ons mee in onze luchtballon. De ballonvaarttickets zijn een jaar geldig, dus ballonvaren in de zomer van 2018 is ook mogelijk!

Als u van de herfstactie gebruik wilt maken kunt u uw ballonvaartticket reserveren via onze webshop. Gebruik bij het betalen uw unieke code herfst2017, zodat u niet €145,- maar €135,- p.p. voor uw ticket betaald. U ontvangt uw luxe ballonvaartticket, nadat de betaling is uitgevoerd, binnen 2 werkdagen thuis via de post .

Enjoy! Ballonvaarten voert tot eind oktober ballonvaarten uit. Na deze maand begint de winterperiode en kunt u ervoor kiezen om uw ballonvaart vooruit te schuiven naar het volgende seizoen. U kunt ook aan ons doorgeven dat u op de bel lijst wilt staan voor de winter ballonvaarten. Wanneer de winter zich dan op haar mooiste kant laat zien zullen wij u bellen om te genieten van het mooie winterse landschap dat Nederland kan bieden.

Oktober is vaak de mooiste maand voor het maken van ballonvaarten, omdat de natuur dan de mooiste overgang maakt. Tevens telt de maand oktober gemiddeld nog aardig wat mooie dagen voor een ballonvlucht maken. Een herfstballonvlucht is dus een unieke manier om een zomer vol herinneringen af te sluiten. 

In de herfst is het buiten al een stuk koeler, waardoor er weinig opstijgende warme lucht is en het uitzicht vaak eindeloos is. Koud is het absoluut niet. De luchtballon drijft mee met de wind, waardoor je de grondtemperatuur zonder wind ervaart. Daarnaast hangen er boven de mand warme branders die zorgen voor een aangename temperatuur. Een vest of een jas is wel raadzaam om mee te nemen, vooral voor na de landing, dan koelt de temperatuur snel af.

Het is dus niet koud tijdens een herfstballonvaart. Doordat de zon al vroeg ondergaat is het verzamelen op de startlocatie vaak al tussen 16:00 uur en 17:00 uur. Het opbouwen van de luchtballon duurt ongeveer 45 minuten. De passagiers mogen hierbij helpen om zo nog meer betrokken te raken bij het team. Dit moet niet. Wanneer u er liever voor kiest om te kijken of wanneer u het lichamelijk niet aan kunt laat u het gewoon even weten aan ons. Wij houden dan natuurlijk rekening met uw wensen.

Nadat de ballon geheel is voorbereid om de lucht in te gaan en zij rechtop staat kunnen de passagiers instappen om een mooie ballonvaart te gaan maken. Wanneer alle passagiers in de mand staan is het tijd om te vertrekken. Een luchtballon kun je niet sturen. De wind bepaald de richting die de luchtballon tijdens de ballonvaart aflegt. De snelheid van de luchtballon wordt ook bepaald door de windsnelheid op dat moment.

Na minimaal één uur te hebben gevaren gaat de luchtballon piloot op zoek naar een landingsplekje. Meestal kiest de piloot hier een weiland voor uit. Nadat de luchtballon veilig is geland komt de grondcrew zo snel mogelijk naar de luchtballon toe en gaan we de luchtballon gezamenlijk inpakken. Nadat dit is gebeurd sluiten we, met het laatste restje daglicht, de ballonvaart op de traditionele manier af. Na dit tevens bijzondere en vooral gezellige moment krijgen alle passagiers een ballonvaartcertificaat. Hierna worden de passagiers teruggebracht naar de verzamellocatie.

 

Maak nu gebruik van onze speciale ballonvaart aanbieding.

Dan vaart u binnenkort, voor een nóg scherpere prijs dan wij normaal al bieden, met ons mee voor een onvergetelijke ballonvaart in Nederland. 

 

Voor nog meer leuke acties verwijzen wij u door naar onze Facebook pagina.

 

 

 

Ballonvaartactie

8 september 2017

Om te vieren dat Enjoy! Ballonvaarten veel nieuwe online vrienden heeft mogen begroeten hebben wij besloten om onze trouwe volgers te belonen met een ballonvaartactie.

Enjoy! Ballonvaarten geeft in de maand september maar liefst 3 gratis ballonvaarttickets weg op Facebook voor een mooie ballonvaart.

 

Wat moet je doen om hier kans op te maken?

Volg ons op Facebook en deel openbaar ons ballonvaartactie bericht op je eigen Facebookpagina.

Op 10, 17 en 24 september wordt er een winnaar getrokken.

Doe mee en wie weet vaart u binnenkort gratis mee in onze luchtballon!

Enjoy!

Geplande ballonvaarten

18 augustus 2017

Regelmatig krijgen wij de vraag waar mensen bij Enjoy! Ballonvaarten de geplande ballonvaarten kunnen vinden.

Op onze website zijn deze nog niet terug te vinden, omdat wij de ballonvaart pas inplannen wanneer er voldoende animo is voor een datum. Wij willen zo min mogelijk het risico lopen dat wij een mand niet gevuld krijgen en dan de wel ingeplande passagiers moeten teleurstellen dat wij niet kunnen gaan varen terwijl ze zich er wel op hebben verheugd.

Wanneer er onverwachts een aantal plekken vrijkomen door afmelding op een reeds ingeplande ballonvaart kan het zijn dat wij op onze Facebook pagina hier een melding van maken. Maar dit komt zeer sporadisch voor.

Wilt u ook een ballonvaart maken? Neem dan contact op met ons via onze contact-pagina en koop uw ballonvaartticket. U kunt ook rechtstreeks via onze webshop uw ballonvaartticket kopen. Wij bieden de service om deze via iDeal te betalen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een factuur thuis gestuurd te krijgen.

Heeft u al een ballonvaartticket en wilt u graag uw ballonvaart met Enjoy! Ballonvaarten inplannen dan kunt u, met uw ticketnummer bij de hand, contact met ons opnemen. Wij gaan dan samen in overleg met u kijken wanneer u het beste ingepland kunt worden op één van onze ballonvaarten.

Zomer en herfst seizoen 2017

1 augustus 2017

Inmiddels hebben we dit zomer seizoen al de nodige mooie ballonvaarten mogen maken, maar wat kwam de zomer laat op gang. We hebben veel ballonvaarten moeten cancelen i.v.m. het weer, maar gelukkig zijn de meeste ballonvaarten inmiddels alsnog uitgevoerd. Een aantal van onze ballonvaarten kunt u mee beleven door de foto's op de foto-pagina te bekijken. Geniet even van de prachtige beelden die onze passagiers hebben mogen ervaren.

De komende weken zal Enjoy! Ballonvaarten nog regelmatig het land in gaan om ballonvaarten uit te voeren.

Tot eind september zullen wij regelmatig zomer ballonvaarten blijven uitvoeren door heel Nederland. In oktober zit het seizoen er nog niet op. Wij zullen dan, bij goed weer, een aantal mooie herfstvaarten in gaan plannen, zodat onze passagiers de herfst in al haar pracht en praal op een unieke wijze van boven kunnen bewonderen.

Wilt u nog mee de lucht in? Geen probleem! Reserveer uw ballonvaart ticket via onze webshop of neem telefonisch contact met ons op via T: 0316-70 02 15. Wij plannen u dan de komende tijd nog in. Kunt u dit jaar niet meer mee? Geen probleem, uw ballonvaart ticket is 1 jaar geldig dus volgend jaar kunt u deze ook nog gewoon gebruiken!