Ballonvaarten

Avondvaarten

Op mooie zomeravonden ziet u ze regelmatig overkomen: luchtballonnen. De avondvaart is de meest uitgevoerde ballonvaart. Ongeveer 1,5 uur voor einde daglicht stijgt de luchtballon op, want dan is de thermiek minimaal of verdwenen en kan er veilig worden gevaren.

 

De luchtballon zweeft rustig de zonsondergang tegemoet en de wind voert u ontspannen mee over stromende rivieren, meren, dorpjes, steden en buitengebieden . Vanuit de mand kunt u genieten van miniatuur Nederland: Zie hoe mensen heerlijk buiten zitten en vrolijk naar u zwaaien, hoe kinderen achter de ballon aan fietsen, of zie hoe een trein als een rups door het landschap glijdt.

Na een uur varen gaat de piloot op zoek naar een landingsplek. Zodra de ballon is geland wordt de ballon gezamenlijk ingepakt en daarna volgt de traditionele afsluiting. Als afsluiting wordt er door Enjoy! Ballonvaarten voor een lekkere versnapering gezorgd. Na de afsluiting is het mogelijk dat u door Enjoy! Ballonvaarten wordt teruggebracht naar het verzamelpunt.

 

Ochtendvaarten

Zodra de eerste zonnestralen beginnen te schijnen stijgt de luchtballon van Enjoy! Ballonvaarten op. De eerste 2 uur tijdens daglicht lenen zich perfect om een mooie ochtendvaart te maken. De zon heeft dan nog weinig kracht waardoor er nog geen thermiek is en de atmosfeer stabiel genoeg is voor het maken van een veilige en mooie ballonvaart.

Enjoy! Ballonvaarten verzorgd alleen ochtendvaarten op zaterdag- en zondagmorgen vanaf de startlocaties Arnhem en Duiven  Uitzondering voor VIP- en Groepsvaarten, deze ochtendvaarten kunnen vanuit heel Nederland vertrekken.

 

Tijdens de ochtendvaart kunt u genieten van de zonsopkomst en ziet u Nederland letterlijk wakker worden en zich klaarmaken voor een nieuwe dag, romantischer kan bijna niet! Van totale stilte bij de start, tot steeds meer bedrijvigheid op de grond naar mate de ballonvaart verder gaat. De kans om onderweg herten of andere wilde dieren te zien lopen, is tijdens een ochtendvaart het grootst.

Na een uur varen gaat de piloot op zoek naar een landingsplek. Zodra de luchtballon is geland wordt ballon gezamenlijk ingepakt en daarna volgt de traditionele afsluiting. Na een ochtendvaart volgt de traditionele afsluiting met een hapje en een drankje. Alle passagiers ontvangen als blijvende herinnering een ballonvaart certificaat met gegevens over de ballonvlucht. Na deze afsluiting is het mogelijk dat u door Enjoy! Ballonvaarten wordt teruggebracht naar het verzamelpunt. Wij garanderen u, de rest van de dag zult u in de wolken zijn!

Elke ballonvaart is bijzonder, Enjoy! Ballonvaarten hecht veel waarde aan de beleving van haar gasten, daarom nemen wij ook bij ochtendvaarten per ballonvaart maar maximaal 8 passagiers tegelijk mee de lucht in. Zo blijft met de luchtballon varen een unieke gebeurtenis. Wilt u met meer dan 8 gasten tegelijk de lucht in? Ook deze groepen kunnen bij Enjoy! Ballonvaarten terecht voor een onvergetelijke ballonvlucht.

 

VIP-vaarten

Wilt u voor een bijzondere gebeurtenis een ballonvaart maken voor slechts een zeer beperkt aantal personen?  Dan is de VIP-vaart echt iets voor u! Enjoy! Ballonvaarten verzorgd VIP-vaarten in zowel de ochtend, avond als in de winter. Bij een VIP-vaart reserveert u de luchtballon echt voor 2 of 3 personen (+piloot), dus geen overige passagiers!

 

Deze VIP-vaarten zijn o.a. zeer geschikt voor huwelijksaanzoeken, jubilea of andere bijzondere gelegenheden. Wilt u uw partner graag op 1 kilometer hoogte ten huwelijk vragen? Enjoy! Ballonvaarten denkt graag mee met speciale verzoeken.

Enjoy! Ballonvaarten kan bijna vanuit elke plaats in Nederland opstijgen. Wilt u graag met de ballon varen vanuit uw eigen dorp of stad of zelfs vanuit uw achtertuin? Laat het ons weten en ons team staat klaar om deze wens uit te laten komen.

De duur van een VIP-vaart is ruim een uur, zo heeft u alle tijd om heerlijk te ontspannen en te genieten van het landschap dat onder u door glijdt.

Na de landing wordt de ballon gezamenlijk ingepakt en sluiten we de vaart af met de traditionele champagnedoop. Afsluitend ontvangt u een aandenken certificaat en wordt u teruggebracht naar de afgesproken locatie.

 

Groepsvaarten

Zodra iemand een ballonvaart boekt zijn er vaak kennissen die graag mee willen. Wie wil er tenslotte nou geen tochtje in een luchtballon maken? Of wilt u graag met zakenrelaties of klanten een onvergetelijke avond beleven?

Zodra u met meerdere passagiers een ballonvaart reserveert is het extra leuk om de mand voor alleen uw eigen gasten te hebbe om er een extra persoonlijke tint aan te geven.Voor deze speciale ballonvaarten kunt u een complete luchtballon afhuren voor alleen uw eigen gasten (+piloot).

Enjoy! Ballonvaarten verzorgt groepsvaarten, tot een onbeperkt aantal gasten tegelijk! Enjoy! Ballonvaarten hecht veel waarde aan de comfort van haar passagiers, daarom varen wij niet met grote kolossale manden vol passagiers. Vanaf 9 passagiers of meer zet Enjoy! Ballonvaarten meerdere luchtballons in. Iedereen maakt dezelfde vaart, maar komt toch met eigen verschillende belevingen thuis.

Wat een groepsvaart erg speciaal maakt, is dat meerdere luchtballons, tegelijk bij elkaar in de lucht hangen.

Op speciaal verzoek is het mogelijk dat er 1 grote luchtballon wordt ingezet waar maximaal maar liefst 24 passagiers tegelijk in mee kunnen.

Vanaf 6 passagiers of meer biedt Enjoy! Ballonvaarten de mogelijkheid om in bijna elke plaats in Nederland te starten, zo bent u er zeker van dat u over bekend terrein vaart. Zo wordt de ballonvaart nog unieker en Enjoy! Ballonvaarten regelt zelf de nodige vergunningen!

De groepsvaart duurt ongeveer een uur. Na een uur te hebben gevaren gaat de piloot op zoek naar een landingslocatie. Na de landing pakken we de ballon gezamenlijk in en volgt de traditionele afsluiting. Als afsluiting wordt er door Enjoy! Ballonvaarten voor een lekkere versnapering gezorgd en ontvangen alle gasten een eigen ballonvaart certificaat met gegevens van de zojuist afgesloten ballonvlucht.

Na de afsluiting is het mogelijk dat u door Enjoy! Ballonvaarten wordt teruggebracht naar het verzamelpunt.

Wilt u graag informatie over het inzetten van een eigen reclame luchtballon, dan verwijzen wij u graag door naar onze speciale website: www.luchtballonmarketing.nl.

 

Wintervaarten

Veel mensen weten het niet: Ballonvaren kan het hele jaar door! Van november t/m maart voeren wij wintervaarten uit. Elk seizoen heeft zijn charmes: Zo staan wintervaarten er om bekend dat het zicht vaak eindeloos is.

De winter kent maar weinig mooie dagen voor de ballonvaart en daarom werken wij meestal aan de hand van een bel lijst. Wanneer het team van Enjoy! Ballonvaarten ziet dat er een mooie vaardag aankomt gaan wij passagiers bellen of zij die dag beschikbaar zijn. Bij voldoende animo plannen wij de vaart in. Mocht u de hele winter niet kunnen dan kunt u natuurlijk in het zomerseizoen mee varen!

Een wintervaart is een hele bijzondere belevenis, de kale bomen en bevroren meren maken deze vaarten uniek. Misschien valt u met uw neus in de boter en vaart u zelfs boven een wit wonderland met veel schaatsende mensen!

Koud? Dat is het absoluut niet! Dit komt omdat u met de wind meedrijft en warme branders boven uw hoofd heeft. Daardoor is de temperatuur in de mand fris maar aangenaam. Wel raden we u aan om warme kleding mee te nemen om na de landing aan te kunnen trekken.

Omdat de zon in de winter weinig kracht heeft is er overdag geen thermiek (opstijgende lucht), daardoor kan er in de winter over de gehele dag gevaren worden!

De winter ballonvaart duurt ruim een uur. Na de landing pakken we de ballon gezamenlijk in en sluiten we met de traditionele champagnedoop het avontuur af. Na de afsluiting is het mogelijk dat u door Enjoy! Ballonvaarten wordt teruggebracht naar het verzamelpunt. Een ballonvaart die maar weinig mensen meemaken.

 

Speciale ballonvaarten

Heeft u een speciaal verzoek voor een ballonvaart dan staat het team van Enjoy! Ballonvaarten altijd klaar om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Een vlucht met een luchtballon leent zicht voor heel veel bijzondere en intieme momenten. U kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk!

Wilt u een huwelijksaanzoek op hoogte doen, of met een aantal mensen mediteren terwijl de luchtballon in alle rust voortglijdt, of de as van een overleden familielid uitstrooien?

Enjoy! Ballonvaarten kan u een gepaste ballonvaart aanbieden.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. Voor contactinformatie verwijzen wij u door naar onze contactpagina.