Ballonvaarten Arnhem

Wanneer je Arnhem op een unieke manier wilt ontdekken, is een ballonvaart een spectaculaire ervaring. Je hebt ze waarschijnlijk al vaak zien overvaren. Vanaf de grond al een bijzonder gezicht, maar pas als je een keertje mee bent geweest, kan je begrijpen waarom het zo’n bijzondere gebeurtenis is. Of je nu op zoek bent naar een exclusieve ervaring voor twee, of met een grotere groep in meerdere luchtballonnen een ballonvaart gaat maken boven Arnhem, iedere vlucht is een unieke ervaring.

..

Verloop van de ballonvaart

Als de dag van de ballonvaart boven Arnhem en omgeving eenmaal daar is, kijken onze piloten altijd goed naar de weersomstandigheden, en nemen wij contact met je op om een exact tijdstip af te spreken. Eenmaal aangekomen op de afgesproken locatie beginnen we met het opbouwen van de luchtballon. Hierbij mag je helpen met het vaarklaar maken van de ballon. Al een ervaring op zich. Als de ballon eenmaal uitgevouwen op het veld ligt, is het tijd voor een veiligheidsbriefing. Dan is het moment daar om de ballon te vullen met koude lucht, dit doen we met een grote ventilator. Als ons team de laatste veiligheidschecks heeft gedaan starten de warme branders, en begint de ballon langzaam maar zeker overeind te komen.

Als de ballon eenmaal van de grond is, krijgt de wind langzaam vat op de enorme ballon. De ballonvaart is nu echt begonnen. De ballonvaart neemt je mee over de Arnhem en omgeving, de rivieren en dorpjes er omheen. De hele omgeving rolt in alle kalmte onder je door. De piloot kan je van alles vertellen over het gebied waar je overheen vaart. Maar je kunt de piloot natuurlijk ook van alles vragen over de ballonvaart.

Nadat je minstens een uur van de ballonvaart boven Arnhem en omgeving hebt kunnen genieten, begint de piloot te zoeken naar een geschikte landingsplek. Meestal is dit ergens op een groenstrook langs de weg, of in een weiland. Als we een verrassingsbezoekje aan een boer brengen zal de piloot altijd proberen eventueel aanwezig vee zo min mogelijk tot last te zijn. Als eenmaal de volgploeg aangekomen is wordt de ballon gezamenlijk weer ingepakt. Dan is het tijd om de ballonvaart boven de omgeving van Arnhem op traditionele wijze af te sluiten, en te genieten van een hapje en een drankje. Na de feestelijke afsluiting kunnen we je natuurlijk terugbrengen naar het verzamelpunt. Als er familie of vrienden zijn meegereden met de volgploeg, kan je uiteraard ook bij hen instappen, zodat je ze direct over je spectaculaire ervaring kunt vertellen.

Waarom Enjoy!

  • Meerdere Startlocaties
  • Avondvullend Programma
  • Ook Wintervaarten
  • Vrijblijvende Offerte

Contact:

 ‘t Buske 15, 6921 BR Duiven

 info@enjoyballonvaarten.nl

 (0316) 70 02 15