Ballonvaart Nijmegen

Vaar tijdens een ballonvaart over Nijmegen. Bekijk de omgeving en beleef het landschap op een unieke manier. De luchtballon vaart je over het gebied, terwijl je in alle rust de stad en de natuur onder je door ziet glijden. Je hebt ze waarschijnlijk al vaak op mooie zomeravonden over zien drijven. Vanaf de grond is een ballonvaart boven Nijmegen al een mooi gezicht, maar ga een keer met een luchtballon de lucht in. Dan zul je de schoonheid van een ballonvaart echt op prijs kunnen stellen.

..

Ballonvaart in Nijmegen

De meeste mensen kiezen voor een avondvaart. Daarbij starten we ongeveer anderhalf uur voor zonsondergang met de vaart. In alle rust zweef je met de wind mee over het gebied. Terwijl jij geniet van het wijde uitzicht op een spectaculaire wijze. Onder je kijken de mensen vanaf terrasjes naar je omhoog. Zo beleef je de zonsondergang op een zeer mooie manier. Echter is het ook mogelijk om in de ochtend te ballonvaren. Bekijk hoe de mensen op de grond langzaam hun dag beginnen, terwijl jij in alle kalmte door de lucht zweeft. Iedereen onder je komt gestaag op gang. Van complete rust in het begin. Tot grote bedrijvigheid naarmate je verder vaart. .

Start van een ballonvaart in Nijmegen

Iedere ballonvaart, ook vanuit Nijmegen, begint met het opbouwen van de luchtballon. Dit is al een hele ervaring op zich, daarom vragen we de passagiers ook of ze mee willen helpen. Als je lichamelijk fit genoeg bent dan draagt dit zeker bij tot de ultieme ervaring. We beginnen met een grote ventilator te starten, waardoor de ballon wordt gevuld met koude lucht. Zodra de laatste veiligheidscontroles zijn gedaan, zal de piloot de branders starten. De ballon begint langzaam overeind te komen. Dan is het moment daar om in te stappen, waarna de wind langzaam vat op de ballon krijgt. De ballonvaart over Nijmegen kan beginnen. Waarschijnlijk vragen veel mensen zich af of de koers bepaald kan worden door de piloot. Dit is niet het geval. De wind bepaald de route, daardoor is elke ballonvaart uniek is.

Verloop van een ballonvaart in Nijmegen

Tijdens de vaart kan de piloot je van alles vertellen over het gebied. Evenzo ook over het ballonvaren zelf. Je mag hem van alles vragen, daardoor zul je je kennis over ballonvaren zeker kunnen verruimen. Na tenminste een uur varen zoekt de piloot naar een veilige landingsplek. Meestal ergens op een groenstrook ergens langs de weg. Ook kun je in een weiland landen als verrassing voor een boer. De piloot doet zijn best om vee zo min mogelijk tot last te zijn. Jullie wachten op de volgploeg, waarna deze eerst om toestemming vraagt aan de landeigenaar. Bij akkoord wordt de ballon gezamenlijk weer ingepakt. Tot slot wordt het tijd om het hele spektakel feestelijk af te sluiten. Enjoy! Ballonvaarten zorgt voor een hapje en een drankje. Daarna zorgen wij ervoor dat je weer teruggebracht wordt naar het verzamelpunt. .

Wij plaatsen met regelmaat een aantal foto’s van de ballonvaarten. Uiteraard met toestemming. Zo krijg je een mooie impressie van de ballonvaarten die Enjoy! Ballonvaarten uitvoert. Neem gerust een kijkje op onze fotopagina, of op onze social media kanalen. Zoals facebook, instagram en pinterest. Hier zetten wij vaak een paar foto’s op van onze fantastische ballonvaarten. .

 

Ballonvaart Nijmegen
Exclusieve ballonvaart Nijmegen

Waarom Enjoy!

 • Luxe Enjoy! ticket
 • Exclusieve ervaring
 • Varen boven uw eigen regio
 • Uitgebreid programma
 • Professionele begeleiding
 • Scherp geprijsd
 • Klein gezelschap aan boord
 • Flesje water tijdens de vaart
 • Traditionele luchtdoop
 • Aandenken certificaat
 • Versnapering na de ballonvaart
 • Vervoer terug naar startlocatie

Contact:

 ’t Buske 15, 6921 BR Duiven

 info@enjoyballonvaarten.nl

 (0316) 70 02 15