Ballonvaart Duiven

Vanaf de grond heb je ze waarschijnlijk al vaak zien over varen. Groepen mensen die een ballonvaart maken. Waardoor ze op een unieke wijze de omgeving van Duiven mogen bewonderen. Vanuit beneden al een opvallend spektakel, maar niet zo zeer als vanuit de mand. Als je eenmaal mee de lucht in bent geweest, dan zul je het pas echt begrijpen . Ballonvaren is een zeer unieke ervaring die je niet snel vergeet. Langzaam de zonsondergang tegemoet drijven. Je ziet met een ballonvaart vanuit Duiven, veel omliggende dorpjes en rivieren. En dit op zo’n prachtige manier wat je nog lang bij zal blijven.
..

De start van een ballonvaart vanuit Duiven

Een dagje uit met Enjoy! Ballonvaarten vanuit Duiven. Hoe ziet dit er nu eigenlijk uit? De meest uitgevoerde vaart is de ballonvaart in de avonduren. Op de dag van uw ballonvaart houden onze piloten het weer goed in de gaten. Hierdoor weten ze precies wanneer de wind ideaal is om op te kunnen stijgen. Wij nemen dan dezelfde dag nog contact met je op. Dan spreken wij het exacte verzamelmoment af. Bij aankomst op de locatie begint de belevenis eindelijk. Allereerst zal de piloot een briefing geven. Vervolgens starten we met het opbouwen van de luchtballon. U mag hier bij mee helpen, want dit is ook al een mooie ervaring. Met z’n allen leggen we de ballon allereerst uit. Waarna een grote ventilator de luchtballon vult met koude lucht.

Het verloop van een ballonvaart vanuit Duiven

De piloot zal de laatste controle van het weer doen en alle veiligheidschecks uitvoeren. Vervolgens wordt het tijd om de branders op gang te brengen. Langzaam warmt de lucht in de luchtballon op, en begint deze op te stijgen. De mand blijft nog op de grond staan, waardoor iedereen erin kan klimmen. Niet lang daarna krijgt de wind vat op de ballon. Deze komt langzaam, maar zeker in beweging. De wind bepaald uiteindelijk de route van de vaart. Hierdoor is elke ballonvaart een unieke beleving boven Duiven. Onderweg heb je een uitzonderlijk uitzicht met vergezichten over het landschap. De piloot zal je onderweg ook van alles over het ballonvaren vertellen. Ook kan hij bijvoorbeeld wat over het gebied om je heen vertellen. Zoals de Liemers waar je misschien wel overheen vaart. Je kunt hem dus alles vragen.

Een exclusieve afsluiting

De ballonvaart duurt ongeveer een uur. In deze tijd heb je in alle rust kunnen genieten van Duiven en omgeving. De piloot begint vervolgens te zoeken naar een plaats om te landen. Meestal zal dit ergens in een weiland van een boer zijn. Daarentegen kan dit natuurlijk ook op een groenstrook langs een weg zijn. Bij een landing in een weiland let de piloot wel op het vee dat in het gebied aanwezig is. Na de landing, zodra de volgauto’s zijn aangekomen, wordt het tijd om de ballon gezamenlijk weer in te pakken. Daarna is het natuurlijk nog zaak om deze onvergetelijke ervaring feestelijk af te sluiten. Enjoy! Ballonvaarten zorgt voor een hapje en een drankje. Wij brengen je, wanneer dit gewenst is, terug naar het verzamelpunt

Wij plaatsen met regelmaat een aantal foto’s van de ballonvaarten. Zo kun je een mooie impressie krijgen van de ballonvaarten die Enjoy! Ballonvaarten uitvoert. Neem gerust een kijkje op onze fotopagina of op onze social media kanalen: facebook, instagram en pinterest. Hier zetten wij vaak een paar foto’s op na een van onze fantastische ballonvaarten.

Ballonvaart Duiven
Ballonvaart vanuit Duiven

Waarom Enjoy!

 • Luxe Enjoy! ticket
 • Exclusieve ervaring
 • Varen boven uw eigen regio
 • Uitgebreid programma
 • Professionele begeleiding
 • Scherp geprijsd
 • Klein gezelschap aan boord
 • Flesje water tijdens de vaart
 • Traditionele luchtdoop
 • Aandenken certificaat
 • Versnapering na de ballonvaart
 • Vervoer terug naar startlocatie

Contact:

 ’t Buske 15, 6921 BR Duiven

 info@enjoyballonvaarten.nl

 (0316) 70 02 15