Ballonvaart Arnhem

Wanneer je Arnhem op een unieke manier wilt ontdekken, is een ballonvaart een spectaculaire ervaring. Je hebt ze waarschijnlijk al vaak zien overvaren. Vanaf de grond is dit al een bijzonder gezicht. Pas als je een keer mee bent geweest kun je begrijpen waarom het zo’n bijzondere gebeurtenis is. Of je nu een exclusieve ervaring voor twee, of met een grotere groep een ballonvaart gaat maken boven Arnhem. Iedere ballonvaart is een unieke ervaring!

..

Start van de ballonvaart in Arnhem

En dan is de dag van de ballonvaart boven Arnhem en omgeving eenmaal daar. Onze piloten houden de weersomstandigheden altijd goed in de gaten. Is het een prachtige dag om te varen of juist niet… Wij nemen altijd even contact met je op. Bij mooi weer spreken wij vervolgens een exact tijdstip af en de exacte locatie. Eenmaal aangekomen bij de startlocatie beginnen we met het opbouwen van de luchtballon. Hierbij mag je helpen met het vaarklaar maken van de luchtballon. Al een erg leuke ervaring op zich. Als de luchtballon eenmaal uitgevouwen op het veld ligt, is het tijd voor een veiligheidsbriefing. Dan is het moment daar om de luchtballon te vullen met koude lucht. Dit doen we met een grote ventilator. Als ons team de laatste veiligheidschecks heeft gedaan zal de piloot de branders ontsteken. De luchtballon zal langzaam, maar zeker overeind te komen.

Verloop van de ballonvaart in Arnhem

Als de luchtballon eenmaal van de grond is, krijgt de wind langzaam vat op de enorme ballon. De ballonvaart is nu echt begonnen. De ballonvaart neemt je mee naar waar de wind je voert. Wanneer de startlocatie vanuit Arnhem is zul je Arnhem en omgeving, de rivieren en dorpjes er omheen mooi kunnen bezichtigen. De hele omgeving rolt in alle kalmte onder je door. De piloot kan je van alles vertellen over het gebied waar je overheen vaart. En je kunt de piloot natuurlijk ook van alles vragen over de ballonvaart.

Nadat je een uur van de ballonvaart boven Arnhem en omgeving hebt genoten, begint de piloot te zoeken naar een goede landingsplek. Meestal is dit ergens op een groenstrook langs de weg, of in een weiland. Als we een verrassingsbezoekje aan een boer brengen zal de piloot altijd proberen eventueel vee zo min mogelijk tot last te zijn. Als de volgploeg gearriveerd is, zal deze eerst contact proberen op te nemen met de landeigenaar. Vervolgens in goed overleg zal de luchtballon gezamenlijk weer worden ingepakt.

Een exclusieve afsluiting

Na het inpakken is het tijd om de ballonvaart boven de omgeving van Arnhem op traditionele wijze af te sluiten. Samen genieten wij van een kleine versnapering. Na de feestelijke afsluiting kunnen we je natuurlijk terugbrengen naar het verzamelpunt. Als er familie of vrienden zijn meegereden met de volgploeg kun je uiteraard ook bij hen instappen. Zo kun je ze direct over je spectaculaire ervaring vertellen.

Wij plaatsen met regelmaat een aantal foto’s van de ballonvaarten. Zo kun je een mooie impressie krijgen van de ballonvaarten die Enjoy! Ballonvaarten uitvoert. Neem gerust een kijkje op onze fotopagina of op onze social media kanalen: facebook, instagram en pinterest. Hier zetten wij vaak een paar foto’s op na een van onze fantastische ballonvaarten.

Ballonvaart Arnhem
Uitzicht tijdens ballonvaart Arnhem

Waarom Enjoy!

 • Luxe Enjoy! ticket
 • Exclusieve ervaring
 • Varen boven uw eigen regio
 • Uitgebreid programma
 • Professionele begeleiding
 • Scherp geprijsd
 • Klein gezelschap aan boord
 • Flesje water tijdens de vaart
 • Traditionele luchtdoop
 • Aandenken certificaat
 • Versnapering na de ballonvaart
 • Vervoer terug naar startlocatie

Contact:

 ’t Buske 15, 6921 BR Duiven

 info@enjoyballonvaarten.nl

 (0316) 70 02 15