Om door een ringetje te halen/varen

Dat een vlucht met een luchtballon een onvergetelijke ervaring voor veel mensen is wel duidelijk, maar sommige passagiers gaan wel heel ver.  

luchtdoop
Traditionele luchtdoop bij Enjoy! Ballonvaarten

Vorig jaar september, bij de afsluiting van de ballonvaart, zeiden 2 passagiers tegen ons: Volgens jaar gaan wij weer mee, maar dan vanuit onze achtertuin! Je hebt wel een flinke achtertuin nodig, maar bij een VIP vaart, of minimaal 6 passagiers is het mogelijk om ‘thuis’ op te stijgen.

Dat deze passagiers woord gingen houden bleek wel, nog geen 2 weken na de ballonvaart werd het volgende Enjoy! ballonvaart ticket al gekocht voor de verjaardag en in april volgde de reservering van nog een 5 personen. De benodigde 6 personen waren bij elkaar en we konden op locatie komen en bij een bevriende boer de vlakbij de passagiers woonden opstijgen.

Dat deze vaart extra speciaal ging worden hadden wij met onze vluchtvoorbereiding ook niet verwacht. De verwachting was dat wij vanaf de startlocatie in Aerdt richting Zeddam zouden varen en daar in de buurt op zoek konden naar een landingsplekje. Aan het eind van de avond zou de wind wegvallen, maar daar was tijdens de ballonvaart nog geen sprake van.

Dat moedernatuur anders besloot bleek wel, zodra de luchtballon opsteeg ging deze mooi over Aerdt, maar wel compleet de andere kant op dan voorspeld. Nadat de luchtballon richting de Rijn bij Pannerden was gevaren draaide de wind en ging de luchtballon, met de juist voorspelde windrichting, alleen veel minder snelheid, terug langs Aerdt richting Herwen. In Herwen woonde ook een aantal van onze passagiers dus ook hun konden hun dorp mooi zien.

Vervolgens zette de ballonvaarders koers richting Babberich bij Zevenaar waar de laatste passagier zijn dorp en woning vanuit de luchtballon kon bekijken.

Of het nog niet genoeg was draaide de wind opnieuw en ging de ballonvaart opnieuw richting Aerdt! De volgploeg de normaal flink door moet rijden om de bij ballon te blijven had zichzelf al neer genesteld op een bankje aan het water om af te wachten waar de ballonvaart heen zou gaan. De verrassing was dan ook groot toen ze opdracht kregen om terug naar het startveld te rijden..

Na precies 1 uur en 10 minuten wist de piloot de luchtballon weer neer te zetten in hetzelfde veld als waar ze waren opgestegen! Dit komt in Nederland maar zelden voor dat een luchtballon weer terugkomt op de plek waar ook is opgestegen, en dan ook nog eens over alle woningen van alle passagiers!

Na de landing,  bij een boer die ook erg verrast was dat de luchtballonvaart ook weer bij hem eindigde, hebben wij de ballonvaart nog afgesloten met de traditionele luchtdoop met een hapje en een drankje.

Als afsluiting kregen de passagiers nog het Enjoy! Ballonvaarten certificaat mee naar huis als herinnering met hun nieuwe adellijke titel: Baron/Barones van Aerdt tot Aerdt’.

Dit soort ballonvaarten bevestigen maar weer hoe anders en uniek elke ballonvlucht weer is. Elke ballonvaart is anders en veel piloten kunnen zich elke ballonvaart nog voor de geest halen die ze ooit hebben gemaakt, Maar ook voor ons was dit een ballonvaart die ons extra goed zal bij blijven!

 

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *