Ballonvaart Winterswijk

Wanneer je met een ballonvaart de omgeving van Winterswijk gaat bezoeken, beleef je het landschap op een unieke manier. Iedereen die het ooit heeft meegemaakt kan je vertellen dat het een spectaculaire ervaring is die je je hele leven zal blijven herinneren. Je ziet ze meestal in de avonduren richting de zonsondergang zweven, maar ook in de vroege ochtend is het mogelijk een ballonvaart te maken. In de winter kunnen we zelfs de hele dag ballonvaarten boven Winterswijk en omgeving maken. Omdat je meedrijft op de wind, en je de warme branders boven je hoofd hebt, is het fris, maar niet koud in de mand.

..

Ballonvaren, altijd een bijzondere ervaring

Omdat de wind de route van de ballonvaart boven Winterswijk bepaalt, weten we nooit precies hoe we varen. Wel weten we dat, waar we ook starten, het uitzicht altijd bijzonder is. De piloot kan je tijdens de tocht van alles vertellen over het gebied waar we varen, en natuurlijk over het ballonvaren zelf. Zodra de dag van de ballonvaart is aangebroken, kijken we altijd goed naar het weer. Vervolgens nemen we contact me je op om een exacte tijd af te spreken om te gaan verzamelen. Het kan natuurlijk voorkomen dat het weer het niet toe laat om in de omgeving van Winterswijk ballonvaarten uit te voeren. Dat is natuurlijk vervelend, maar we zullen altijd zo snel mogelijk een nieuwe afspraak maken om alsnog dit onvergetelijke spektakel mee te maken.

Eenmaal aangekomen op de verzamellocatie, beginnen we altijd met het opbouwen van de ballon. Als de ballon eenmaal uitgevouwen op het veld ligt, doen we altijd een veiligheidsbriefing. Zodra dit gebeurd is, starten we de ventilator, die de ballon met koude lucht begint te vullen. Nadat de ballon gevuld is zullen de branders worden gebruikt om de ballon langzaam omhoog te doen komen. En dan is het tijd om in te stappen. Terwijl de ballon opstijgt, begint deze langzaam met de wind mee te drijven. Eenmaal op hoogte is het uitzicht boven Winterswijk vanuit een ballonvaart fantastisch. Het landschap rolt zich langzaam onder je uit, terwijl je in alle kalmte geniet van de omgeving. Je ziet de mensen onder je naar je omhoog kijken, terwijl ze hun dagelijks leven doorlopen. Bij een ochtendvlucht zie je iedereen langzaam op gang komen, terwijl je in de avonduren de zonsondergang tegemoet zweeft, terwijl de mensen vanaf een terras naar je zwaaien. Na de landing wordt de ballon gezamenlijk weer ingepakt. Dan is het tijd om de vaart op traditionele manier af te sluiten, met daarbij een hapje en een drankje, en kan onze volgploeg je weer terugbrengen naar het verzamelpunt.

Ballonvaart Winterswijk
Ballonvaart vanuit Winterswijk

Waarom Enjoy!

 • Luxe Enjoy! ticket
 • Exclusieve ervaring
 • Varen boven uw eigen regio
 • Uitgebreid programma
 • Professionele begeleiding
 • Scherp geprijsd
 • Klein gezelschap aan boord
 • Flesje water tijdens de vaart
 • Traditionele luchtdoop
 • Aandenken certificaat
 • Versnapering na de ballonvaart
 • Vervoer terug naar startlocatie

Contact:

 ’t Buske 15, 6921 BR Duiven

 info@enjoyballonvaarten.nl

 (0316) 70 02 15