Ballonvaart Haaksbergen

Wanneer je een ballonvaart gaat maken boven Haaksbergen en omgeving, heb je altijd een uniek uitzicht op het landschap dat rustig onder je door glijdt. Je kunt ervoor kiezen om iedereen onder je op gang te zien komen in de eerste zonnestralen van de dag, of in alle kalmte de zonsondergang tegemoet te zweven. Ballonvaarten in de omgeving van Haaksbergen zijn altijd een spectaculaire ervaring, dus deze zul je nooit meer zomaar vergeten.

Wat minder bekend is, is dat ballonvaren het hele jaar door mogelijk is. De wintervaarten staan er om bekend dat het zicht bijzonder ver reikt. En het is ook niet te koud in de mand, omdat je meedrijft op de wind. Vergeet ook de warme branders niet, maar neem wel warme kleren mee. Na de landing gaan die branders immers uit. De ballonvaart neemt je mee over Haaksbergen, de dorpen in de buurt en het vele natuurschoon dat je vanuit de lucht prachtig kunt bewonderen.

..

Ballonvaart vanuit Haaksbergen, altijd een avontuur!

Het begint natuurlijk met het opbouwen van de luchtballon. Dit is het meemaken zeker waard, de passagiers mogen hier ook mee helpen. Nadat een grote ventilator de ballon met koude lucht heeft gevuld, worden de branders opgestart. Daarna begint de ballon langzaam overeind te komen. Dan is het moment aangebroken om in te stappen en de ballonvaart boven Haaksbergen te beginnen. Vanuit de mand kan je in de ochtenduren iedereen op de grond op gang zien komen. Naarmate jij verder over het gebied zweeft, wordt de bedrijvigheid steeds groter. In de avond zie je iedereen juist ontspannend vanaf terrasjes en in tuinen omhoog kijken naar hoe jij over hen heen drijft. Omdat de wind de uiteindelijke route bepaalt, is elke vaart een unieke belevenis. Het enige dat we zeker weten is dat het altijd een genot is om op deze manier van de omgeving te genieten.

Het verloop van de ballonvaart

Een ballonvaart in de omgeving van Haaksbergen duurt altijd ten minste een uur, waarna de piloot op zoek gaat naar een geschikte en veilige plek om te landen. Meestal betekent dit een onverwacht bezoek aan een boer in zijn weiland, maar het komt ook voor dat de piloot kiest voor een groenstrook langs een weg. Als de grondploeg is gearriveerd ruimen we gezamenlijk de ballon weer op en is het tijd voor de traditionele afsluiting. Met de feestelijke champagnedoop en een hapje en een drankje is dit spectaculaire avontuur compleet. De volgauto’s kunnen je vervolgens terugbrengen naar het verzamelpunt. Als er familie of vrienden zijn meegereden kan je natuurlijk ook met hen meerijden, dan kun je op die manier direct vertellen over je fantastische ervaring.

Wij plaatsen met regelmaat een aantal foto’s van de ballonvaarten, daarmee kun je een mooie impressie krijgen van de ballonvaarten die Enjoy! Ballonvaarten uitvoert. Neem gerust een kijkje op onze fotopagina of op onze social media kanalen: facebook, instagram en pinterest. Hier zetten wij vaak een paar foto’s op na een van onze fantastische ballonvaarten.

Ballonvaart Haaksbergen
Ballonvaart vanuit Haaksbergen

Waarom Enjoy!

 • Luxe Enjoy! ticket
 • Exclusieve ervaring
 • Varen boven uw eigen regio
 • Uitgebreid programma
 • Professionele begeleiding
 • Scherp geprijsd
 • Klein gezelschap aan boord
 • Flesje water tijdens de vaart
 • Traditionele luchtdoop
 • Aandenken certificaat
 • Versnapering na de ballonvaart
 • Vervoer terug naar startlocatie

Contact:

 ’t Buske 15, 6921 BR Duiven

 info@enjoyballonvaarten.nl

 (0316) 70 02 15